PLANOWANY   JADŁOSPIS

 

DATA I ŚNIADANIE II  ŚNIADANIE                          OBIAD
ZUPA II DANIE
05.02.2018

PONIEDZIAŁEK

Chleb z masłem z szynką chlebowa, pomidor Herbata dosłodzona miodem Chałka z nutellą

mleko

Zupa szczawiowa z ryżem i śmietaną Placki ziemniaczano- warzywne  z cukrem

Kompot z owoców

ALERGENY 1/2 2 1/2/5 1/3
06.02.2018

WTOREK

Kawiarka   z masłem

z  serem topionym

Zupa mleczna płatki ryżowe

gruszka Rosół z makaronem Kurczak w potrawce

Ziemniaki

Marchewka z pomarańczą

Kompot z owoców

ALERGENY 1/2/ 1/5 1/2/
07.02.2018

ŚRODA

chleb z masłem

z twarogiem ze szczypiorkiem i rzodkiewka

kakao  na mleku

 

Jogurt owocowy

Fasolowa z zacierką Pulpet mięsny gotowany

Ziemniaki

Kapusta zasmażana

Kompot z owoców

ALERGENY 1/2/ 2 1/2/5 1/3
08.02.2018

CZWARTEK

 

Bułka pszenna  z masłem

Z wędliną

Kawa na mleku

Pączek , soczek

owoce

Zupa krupnik z kaszą i ziemniakami Zapiekanka mięsno- warzywna z  makaronem

Kompot z owoców

ALERGENY 1/2/ 1 1/2/5 1/
09.02.2018

PIĄTEK

Chleb razowy z masłem

Z pasztetem z drobiu

pomidor

Kawa na mleku

banan Pomidorowa z ryżem Kotlet rybny

Ziemniaki

Kapusta kiszona

kompot z owoców

ALERGENY 1/2/ 1/5 1/2/3/4

 

LEGENDA   ALERGENÓW:

1 – zboża zawierające gluten

2- mleko i produkty pochodne

3- jaja i produkty pochodne

4 -ryby

5-seler i produkty pochodne

6-orzechy  tj. migdały, orzechy włoskie, brazylijskie, makadamia, pistacje

7-orzeszki ziemne i produkty pochodne

8-gorczyca i produkty pochodne

9- soja i produkty pochodne

10-nasiona sezamu i produkty pochodne

11- skorupiaki i produkty pochodne

12-łubin i produkty pochodne

13-dwutlenek siarki i siarczany

14-mięczaki i produkty pochodne

 

koszyk_warzyw_owocow-665x309