PLANOWANY   JADŁOSPIS

 

DATA I ŚNIADANIE II  ŚNIADANIE                          OBIAD
ZUPA II DANIE
26.02.2018PONIEDZIAŁEK Chleb z masłem z szynką wiejska, pomidorkawa na mleku Soczek, herbatniki Kapuśniak ze słodkiej kapusty z ziemniakami Racuchy  drożdżowe z jagodami 

Kompot z owoców

ALERGENY 1/2 2 1/2/5 1/3
27.02.2018WTOREK Kawiarka  z masłemZ serem żółtym

Zupa mleczna z makaronem

 Deser panna  cotta  Barszcz biały z ziemniakami Bef strogonow  z wołowiny w warzywachKasza  gryczana

Ogórek kiszony

Kompot z owoców

 

ALERGENY 1/2/ 2 1/5 1/2/
28.02.2018ŚRODA chleb z masłem  pastąz twarogiem , jajka

herbata z cytryną

 

 Kisiel z owocami pomidorowa z makaronem Pulpet  drobiowy gotowanyZiemniaki

Kapusta czerwona

Kompot z owoców

 

ALERGENY 1/2/3 2 1/2/5 1/3
01.03.2018CZWARTEK

 

Chałka z masłemZupa mleczna  kasza kukurydziana

jabłko

 Jogurt owocowy Rosół z makaronem Pałka z kurczaka opiekanaZiemniaki

Fasolka szparagowa

Kompot z owoców

 

ALERGENY 1/2/ 1 1/2/5 1/
02.03.2018PIĄTEK Bułka razowa z masłemZ wędlina

pomidor

Kawa na mleku

 

Ciasto drożdżowe z kruszonkaHerbata grysikowa Filet z miruny smażonyW sosie greckim z warzywami

ziemniaki

kompot z owoców

 

ALERGENY 1/2/ 1/2 1/5 1/2/3/4

 

LEGENDA   ALERGENÓW:

1 – zboża zawierające gluten

2- mleko i produkty pochodne

3- jaja i produkty pochodne

4 -ryby

5-seler i produkty pochodne

6-orzechy  tj. migdały, orzechy włoskie, brazylijskie, makadamia, pistacje

7-orzeszki ziemne i produkty pochodne

8-gorczyca i produkty pochodne

9- soja i produkty pochodne

10-nasiona sezamu i produkty pochodne

11- skorupiaki i produkty pochodne

12-łubin i produkty pochodne

13-dwutlenek siarki i siarczany

14-mięczaki i produkty pochodne

koszyk_warzyw_owocow-665x309